Llibres sobre asperger

Per Sant Jordi, toca regalar llibres, així que avui us porto un recull de llibres sobre asperger, autisme i TEA.

Català

Descobrir l’Asperger (Ramon Cererols) WebPDF Català Gratuït

Si no vaig errat, és el primer llibre sobre l’asperger en català, i el Ramon primer TEActivista, que ens ha obert les portes als següents.  El Ramon ens explica en el llibre el que és l’asperger, ajudat amb vivències personals.
Personalment va ser el primer llibre sobre asperger que vaig llegir, i em va ajudar molt a entendre’m.

El curiós incident del gos a mitjanit (Mark Haddon) WikiAbacus Ficció

Aquest llibre és diferent de la resta de llibres de l’entrada. No és un llibre d’autoajuda, ni és un llibre que expliqui l’autisme en primera persona. És una novel·la de ficció, narrada per en Christopher, de 15 anys, i que és asperger. En Christopher emula al seu admirat Sherlock Holmes per descobrir qui va matar el gos de la seva veïna.
Aquest llibre me’l van regalar per un Sant Jordi anys abans del diagnòstic, i literalment em van dir: “Et regalo aquest llibre perquè em recordes al protagonista”.

La teva mirada parla (M. Queralt Palau Castro) Abacus

És un llibre petit, de lectura ràpida, on la Queralt, mare d’una filla TEA de 6 anys, ens explica el que és tenir una filla TEA, des d’un punt de vista molt personal i íntim. Tracta des del diagnòstic i com va afectar la unitat familiar, fins a com viu el seu dia a dia amb la seva filla.

Anys després, l’autora del llibre, va ser diagnosticada també d’autisme, ara s’ha convertit en TEActivista, com a pare d’una filla TEA i també com a persona TEA amb primera persona.

Aquest llibre me’l va recomanar la Laura d’Aspercamp, en un moment que necessitava un punt de vista diferent de l’autisme (no acabava d’entendre les “Autism moms”, algun dia ja ho explicaré).

El projecte Rosie (Graeme Simsion) Wiki – Editorial Ficció (afegit)

Un altre llibre de ficció. En Dan, és asperger (ell no en sap res i no està diagnosticat) i vol trobar parella per casar-se. És una persona molt organitzada i metòdica, però incapaç de tenir relacions socials de forma normal. Així que dissenya un qüestionari de 16 pàgines per trobar la parella perfecta, l’anomena “Projecte R.O.S.I.E.”. El llibre té continuació amb: “L’efecte Rosie”.

Hi ha prevista una adaptació cinematogràfica del llibre pel 2019. 

Castellà

Mundos Invisibles (Maria J. Portella) Editorial

La Maria J. Portella ens explica el que és l’autisme, com a mare d’un fill TEA, però també com a neuropsicòloga.

Anglès

N’hi ha molts, destaco els que més he sentit a parlar.

  • Born on a Blue Day: Inside the Extraordinary Mind of an Autistic Savant (Daniel Tammet) Web Wiki
  • Neurotribes (Steve Silberman) Web Wiki
  • The Complete Guide to Aspergers Syndrome (Tony Attwood) Web Wiki

 

 

3 respostes a «Llibres sobre asperger»

  1. Bon día, jo sóc mare d’un noi amb TEA, el primer llibre que em van recomanar és Guía del Síndrome de Asperger de Tony Attwood. Gràcies per el teu blog, m’agrada i veig identificat el meu fill amb moltes coses, encara que ell va tenir la sort de ser diagnosticat als 7 anys, ara en té 18, a sigut un camí dur però molt favorable per ell. Una abraçada

  2. Hola Carles, et felicito perquè el que escrius esta molt be i molt clar i també amb un punt divertit apart de molt currar.

    Inma, mare de un noi Asperger En Ferran, de 28 anys.

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: