Teràpia (Febrer 2019)

Avui he anat teràpia, i ara m’adono que fa unes quantes sessions que no les he explicat/publicat al blog. En resum, que no l’he deixat!

Les últimes sessions vam tocar un tema delicat i sensible, i pot ser que per això el meu subconscient va fer no publiqués res de la teràpia. Però ja ho explicaré un altre dia al blog (ho estic acabant d’escriure).

Tornant a la teràpia d’avui, hem tractat i treballat 3 temes:

Teoria de la ment

La “Teoria de la ment” sembla que té alguna relació amb l’autisme. Fa temps vaig llegir alguna cosa, però quan la psicòloga m’ha tret el tema, la veritat és que m’he quedat en blanc (cosa estranya en mi). Ho anirem treballant en properes sessions, així que ja tinc deures!

Reacció

Com reaccionar davant una situació imprevista, que els aspergers solem tirar a tenir pensaments “perjudicials”, enfront del pensament favorable.

Per exemple: et creues un amic pel carrer que no et saluda i sembla que t’ignori.

  • Un pensament perjudicial seria: “M’ha ignorat, això és que li caic bé”.
  • En canvi el pensament favorable seria: “Semblava preocupat, no em deu haver vist”.

Aquests pensaments provocaran un sentiment, una reacció física i una conducta, que poden ser negatius o positius, i hem estat parlant de com ho visc jo.

Com a deures, haig de pensar i escriure diferents situacions que em passin durant el dia i si tinc un pensament perjudicial o favorable.

Emocions

De les emocions ja n’he parlat algun dia al blog. I avui he tornat a constatar que els aspergers solem estar desconnectats de les nostres emocions, així que hi ha molt treball a fer i moltes possibilitats de millorar.

La psicòloga m’ha presentat aquest llistat de 40 emocions:

Jo havia de dir quina no coneixia o tenia problemes amb ella. I la qüestió, és que malgrat que les coneixia quasi totes, tinc molts problemes per identificar-les, per saber que sento en cada moment, i fins i tot per saber si sento una emoció o no.

Així que m’ha ficat més deures, identificar en el meu dia a dia les 40 emocions de la llista.

Serà difícil, però estic il·lusionat amb el tema!

Osti, ja en tinc una, en queden 39!

Potser no serà tan difícil (31-orgull o 34-satisfacció?). O si (24-inseguretat).

 

 

Una resposta a «Teràpia (Febrer 2019)»

  1. Seguro que reconoces más emociones!! En cuanto a lo de la reacción creo que deberíamos de cuestionarlo todos neurotipicos y los que no lo son porque yo a veces soy de las que puede pensar…no le caigo bien…osea q no es tan raro no?? O si?? 😅😅

Leave a Reply