Mites sobre l’asperger #24

Mite:Els aspergers viuen al seu món“.

Realitat: Vivim al mateix món, però ho vivim i experimentem tot de forma diferent!

Aquest mite segurament prové de l’autisme clàssic, de quan es pensava que els autistes no es podien comunicar, així que es deia que els autistes vivien al seu món. O també perquè a vegades podem necessitar el nostre temps i espai.

La realitat és que:

  • El nostre cervell funciona diferent del cervell neurotípic.
  • Els nostres sentits fan que percebem el món de forma diferent.
  • Ens relacionem diferent.
  • Ens comuniquem diferent.
  • Tenim necessitats diferents.

Amb tot això, compartim i vivim al mateix món! Però ho experimentem, vivim, i sentim tot de forma molt diferent.

 

 

3 respostes a «Mites sobre l’asperger #24»

  1. Tens raor, fa falta molta difusió del que realment és l´Asperger, em sap molt greu quan atribueixen aquets tipus de mites com el de que no teniu empatia, només provoquen malentesos.

  2. penso que la majoria de les persones amb autisme som empàtiques, moltes hiperempàtiques, i aquest mite que no ens adonem del que passa, o no veiem que a l’altre li passa alguna cosa és ben fals. Ens passem la vida observant als altres, i autoavaluant-nos a nosaltres mateixos, ens diem;posa bona cara, mira als ulls, detecta si té pressa, fixa t si el que dius li interessa. A mi Carles em fastidia la gent que en saber que sóc autista em diuen sigues breu, potser endivinen cuanta estona parlaré abans que jo mateixa ho sàpiga, Neurotípics amb prejudicis per que no us monteu la vostra pròpia organització? clar ja la tenen es diu vida real.

Leave a Reply

%d bloggers like this: