Asperger

Que és ser asperger?

El cervell d’una persona amb sindrome d’Asperger funciona diferent del cervell de la majoria de les persones. No se sap per què, però les connexions entre les neurones d’una persona amb asperger son diferent i funcionen de forma diferent.

Per exemple: és com si el cervell asperger funcionés amb Android, però la resta del món funciona amb iPhone. En principi, això sol no hauria de ser problema, ja que tant un cervell com l’altre (Android o iPhone) son igual de bons.

Però en la societat en la que vivim, la majoria de persones tenen un cervell iPhone. A això fa que a les persones amb Asperger, que tenen el cervell Android, els costi entendre a les persones amb el cervell iPhones, els costa entendre com funciona la societat iPhone.

Imagina’t la següent situació: imagina’t que vius i treballes en el teu país d’origen, i que no has viatjat massa.

Un dia, per feina, t’envien a un poble petit i perdut de Rússia. No tens ni idea de rus, ni coneixes les seves costums, ni les seves tradicions.

Un cop arribes al teu nou lloc de treball a Rússia, tindràs problemes per comunicar-te amb els companys, no saps rus, però faràs un esforç per aprendre’l. El menjar que trobes a les botigues és diferent al que estàs acostumat. Pels carrers et perdràs ja que no te’ls coneixes. Amb el temps, començaràs a entendre l’idioma, però els companys de feina expliquen acudits que no li trobes la gràcia. Quan vas al bar, et trobes que canten cançons que no coneixes. Les costums tampoc li acabes de veure el sentit.

Segurament t’espavilaràs, ni que la adaptació serà difícil i llarga, i et suposarà un sobre esforç constant aconseguir els mínims necessaris per viure amb normalitat.

Doncs així és com es sent una persona amb asperger a diari, tota la vida. Com un viatger en un país on no coneix l’idioma (i quan l’apren, el canvien de país).

Com un extra-terrestre de visita a la terra.

Deixa un comentari