Xerrada Ramon Cererols

Aquest divendres l’associació ASPERCAMP ha organitzat una xerrada gratuïta titulada “Com és ser una persona amb autisme?” conduïda pel Ramon Cererols, que parlarà des de la seva experiència personal.  Més informació de la xerrada al Facebook d’ASPERCAMP.

En Ramon va descobrir que era asperger ja d’adult i va escriure un llibre amb els coneixements adquirits durant el procés.

El llibre del Ramon Cererols va ser el primer llibre de temàtica asperger que vaig llegir quan vaig descobrir que jo també era asperger. I em vaig sentir molt identificat!

Una de les coses que més em va marcar va ser quan en Ramon explica el que va sentir quan va descobrir la programació, ja que m’hi vaig veure totalment reflectit:

Pel meu compte vaig aprendre la informàtica que havia d’esdevenir el meu treball. Quan vaig descobrir la programació, ja fa quasi trenta anys, vaig adonar-me que era el que havia estat esperant sense saber-ho. De la mateixa manera que de nen muntava construccions mecàniques, ara feia construccions lògiques. Les estructures de la meva ment les podia convertir en estructures que “vivien” en una màquina. L’acte de programar em produïa un plaer immens, em podia passar hores i hores programant, sense adonar-me de res, buscant l’algorisme perfecte. Per fi em podia comunicar, ni que fos amb una màquina, amb un llenguatge que dominava. Un llenguatge que seguia unes regles estrictes, i que no depenia de factors aliens incomprensibles.

Així que aquest divendres no em vull perdre la xerrada!

 

Leave a Reply