Mindfulness

Després que diverses persones m’ho recomanessin (i que la meva psicòloga m’ho fiqués com a deures), per fi he començat mindfulness. Això si, m’he tingut que apuntat a un curs presencial.

Encara no sé si això del mindfulness està pensat només per a neurotípics, o si pel contrari també funcionarà amb una ment asperger. El que tinc clar és que ho vull provar i que no serà fàcil.

Avui ha estat el primer dia del curs, una presa de contacte molt intensa de quasi 4 hores, i m’ha servit per arribar a la següent conclusió:

Si haig de fer algun curs, millor si és presencial que no en línia. De fet no és res nou, ja ho sabia fa temps: la dis-funció executiva fa que em costi començar i dedicar temps a cursos en línia (per moltes ganes o interès que pugui tindre).

En canvi en un curs presencial, “només” m’he de preocupar d’arribar puntual (que no és poca cosa).

Tornant al mindfulness, la idea del curs (i suposo que del Mindfulness) es basa a ser/estar/viure …

  1. Moment present: aquí i ara o moment a moment.
  2. Atenció plena: amb els 5 sentits. Atendre una cosa a cada vegada.
  3. Sense (pre) judicis: en mi, en els altres, en les circumstàncies.
  4. Amb acceptació.
  5. Amb curiositat.

No cal dir que són coses que com a asperger em costen especialment.

De moment m’ha agradat, i el més important, tinc la ment oberta i molta curiositat!

Una resposta a «Mindfulness»

  1. La medicación va muy bien para la gente que piensa mucho porque ayuda a parar la cabeza un rato. En Brahma Kumaris en la calle Diputación hay cursos gratuitos de meditación que están muy bien; parece una secta pero son gente muy agradable y sales de la clase renovado.

Leave a Reply