Preguntes sobre TDAH i TEA

Tinc aquestes consultes que m’han fet a través de la secció “pregunta el que vulguis” sobre el TDAH i TEA.

Gràcies per les respostes anteriors tan ben explicades! Veig que l’origen, alguns trets i la reeducació del TEA, el TDAH i la dislèxia són idèntics. Creus que la neurodiversitat serà l’únic diagnòstic per a tots aquests trastorns en un futur no massa llunyà?

Espero que no! Unir diagnòstics en un diagnòstic únic més gran no crec  què sigui bo. Per exemple pot provocar la minimització d’alguns dels diagnòstics.

Ens podem trobar una persona amb dislèxia però sense cap altre tret TEA o TDAH. I les seves necessitats seran molt diferents que una persona amb TEA i dislèxia.

Això si, el terme neurodivesitat com a concepte que engloba altres diagnòstics m’agrada. Però la societat encara no està preparada.

Hola Carles, és possible que un asperger sigui un TDAH amb poc moviment, el que vol dir “tenir-ho xungo”?

Si et refereixes que l’asperger sigui un tipus de TDAH, no. Són trastorns diferents, i malgrat que puguin coincidir en molts símptomes, en altres no. Per exemple en el TEA (asperger) hi ha una manca d’habilitats socials, en canvi  el TDAH no té aquesta mancança.

Però si et refereixes que una persona asperger, pugui tenir també TDAH (sense hiperactivitat), doncs si! De fet es força comú. Al documental “Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)”, en parlen, i diuen que un número elevat d’aspergers tenen també TDAH (però no recordo el % que diuen).

Jo mateix tinc asperger, TDAH (sense hiperactivitat) i dislèxia.

Leave a Reply