Universitat i TEA

Qui ho havia de dir, que amb 41 anys tornaria a la Universitat! De fet, m’he matriculat i estic fent el Màster de formació de professorat de secundària a la UAB (i encara m’estic situant, he d’acabar d’agar el ritme).

I per què ho explico això? Doncs resulta que quan ens van fer la presentació del màster, ens van explicar que la Universitat té un servei d’atenció a la discapacitat, i que en cas que un alumne tingués discapacitat, o per ser més correctes, necessitats educatives específiques, podia demanar ajuda i/o suport. No cal dir, que el TEA, el TDAH, i la dislèxia, s’inclouen en aquest servei.

Aquí em vaig plantejar, jo ho necessito? I aquí he raonat el següent:

  • No ho sabré si ho necessito o no fins que no hagi començat les classes, o en alguns casos fins que trobi amb la problemàtica en si.
  • No sabré si necessito ajuda si no sé quina ajuda em poden oferir!

També m’he preguntat a mi mateix: però si ja tens 3 titulacions universitàries, i sense adaptacions! Però hi ha dues diferències prou importants:

  • El que estudiava era el meu interès especial, per tant tenia una fàcilitat extra.
  • Anava a classe amb e meu germà, i diguem que ens vam compenetrar molt bé, així que en certa mesura si que tenia ajudes i suports (ja en parlaré un altre dia).

Així que vaig decidir sol·licitar informació i ja pensar-me si demanar adaptació, i m’he endinsat en aquest món i us aniré explicant el que em vagi trobant.

Per començar, com funciona aquest servei a la UAB?

Resumint molt: s’ha de demanar cita, i una persona del servei analitza el teu cas/situació, i segons el diagnòstic i/o dificultats que tinguis, genera un informe de les adaptacions que s’envia al tutor i als professors.

En les pròximes entrades parlaré de com va anar aquesta reunió, i de les adaptacions que fan amb el TEA.

3 respostes a «Universitat i TEA»

Leave a Reply