Mites sobre l’asperger #20

Mite: “Els aspergers tenen superpoders“.

Realitat: Els aspergers som persones, i com a tals tenim habilitats que podem treballar i millorar amb esforç i perseverança.

Els superherois tenen els superpoders perquè són extraterrestres, deus (Superman, Tor), perquè han patit un incident/accident químic o nuclear (Hulk, Spiderman), o perquè estan forrats i es poden pagar tot un seguit de gadgets (Iron Man, Batman). I… fins on jo sé i he pogut comprovar, no encaixem en cap d’aquestes categories!

Així que no tenim superpoders, tenim característiques o habilitats, i no som superiors als neurotípics.

A més, no m’agrada parlar de superpoders perquè treu valor a com s’han aconseguit les habilitats que tenim, la feina dura que hi ha darrere.

Per acabar, se sol parlar de superpoders per blanquejar l’autisme (tema que ja ampliaré un altre dia), donant importància a algunes habilitats que en la realitat ens porten molts problemes en la nostra vida diària. Per exemple el famós mite a la sinceritat asperger: en teoria pot semblar molt maco i ideal, però a la pràctica ens porta més dificultats que beneficis.

2 respostes a «Mites sobre l’asperger #20»

  1. Estic molt d acord amb el q dius no tenim la visió espectacular q té el protagonista de Good Doctor. Diu la doctora Amaia Hervás q ens hem d esforçar molt i més q els neurotípics però q això ens fa millors. El nostre antipoder és el rebuig social q patim en entorns com l escolar i el laboral.

Leave a Reply