Curiositats sobre l’asperger #59

Text de la imatge: Som molt sincers.

Els motius principals d’aquesta sinceritat és:

  • No sabem quan s’ha de ser sincer i quan no (o quan s’ha de mentir).
  • Som molt complidors, i de petits a tots ens han dit que no es poden dir  mentides.
  • La literalitat a l’hora de respondre (si em pregunten quelcom, per què no puc respondre la veritat?).

I fixeu-vos que no he ficat “no mentim”,  “no sabem mentir”, ni res similar. És un mite que els aspergers no mentim. La realitat és que els aspergers sabem mentir i mentim, però no sabem quan s’ha de fer!

Així que tendim a ser sincers i a vegades massa i tot. Aquesta sinceritat ens  porta molts problemes i dificultats a l’hora de relacionar-nos amb la resta de la societat (fer coneixences, amistats, trobar parella, aconseguir i mantenir la feina, etc.). En resum, tenim tendència a fer sincericidis.

El que vull dir és que aquesta sinceritat tan característica dels asperger no ens fa superiors ni millors a ningú, al contrari, ens porta molts problemes! La meva teoria és que mentir és una habilitat social necessària per conviure en societat. Però això és un altre tema que en parlaré més endavant!

Leave a Reply