Associacions

Hi ha moltes associacions/entitats que intenten ajudar a les persones asperger/autistes. I moltes solen fer esdeveniments de conscienciació i/o per recaptar fons.

Un consell: és important abans de col·laborar-hi, fer una mínima d’investigació de què es dedica l’associació, i a on aniran a parar els nostres diners. Perquè qualsevol persona pot muntar una festa, perquè és molt fàcil dir que els diners van per “a la investigació” o a una bona causa.

Per exemple, a estats units hi ha una associació anomenada “Auitsm Speaks”,  que teòricament diuen que volen “donar veu als autistes” i venen polseres sobre l’autisme, però realment no donen veu a cap autista, destinen molt pocs diners a ajudar als autistes, diuen que l’autisme és una epidèmia, i la investigació que fan és per buscar una cura o per erradicar l’autisme. Perquè us feu una idea, en la comunitat autista l’anomenen “Autism $peaks”.

Així que, abans de participar, abans de col·laborar en un acte per l’autisme (o per qualsevol altre causa), assegureu-vos que la seva finalitat és lícita!

Per exemple, sospiteu d’una associació que només ven merchandising, però que no fa xerrades ni conferències.

Leave a Reply