Els meus interessos especials – Infantesa

Fa uns dies ja vaig explicar el que eren els interessos especials.

La meva idea era fer un llistat dels meus interessos especials al llarg del temps (fins a arribar als actuals) i descriure’ls mica.

Però tot i que he intentat ser breu, m’he anat allargant i allargant, així que he decidit fer el llistat per un costat i per l’altre separar les descripcions dels interessos especials que van començar en les diferents etapes (dic començar, perquè molts interessos especials han perdurat al llarg del temps i alguns encara els conservo).

Començo amb el llistat d’interessos especials (en negreta els més forts), amb el següent codi de colors: Infantesa, Adolescència, Universitat, “Adult“.

  • Infantesa
  • Trens
  • Tebeos
  • Imants
  • Meccano
  • Col·leccions
  • Electricitat
  • Detectius
   • Sherlock Holmes
  • Lectura
   • Llibres de misteri
  • Calculadores
   • Casio FX 7700GB
   • HP48G/GX
  • Ordinadors
  • Programació de Videojocs
  • Jocs en línia: Tetrinet, Quake
  • Col·leccionar (gravar) programes de TV
  • Botifarra (joc de cartes)
  • Consola portàtil GP32: programar videojocs
  • DDR (Dance Dance Revolution)
  • Sèries de TV
  • Bici
  • Els jocs de la fam
  • Jocs de taula
  • Laberints

Infantesa

Tinc pocs records d’aquesta etapa de la meva vida, però sí que recordo alguns dels interessos especials que tenia.

Del primer que tinc memòria és dels trens: recordo haver demanat un tren elèctric/maqueta, però els reis mags mai me’l van portar, així que aquest interès no va ser especial.

Tebeos

De ben petit vaig començar amb els còmics (tebeos), i sempre que podia me’n feia comprar (i encara tinc la col·lecció de còmics).

Els meus preferits eren “Mortadelo y filemon”, però també altres com ara “Zippi y Zape”, “Magos del humor”, TBO, “13, Rue del Percebe”, o Cavall Fort.

Dels TBO el primer que llegia sempre eren “Los Grandes Inventos del TBO” del “Professor Franz de Copenhague”.

Més endavant em va agafar fort amb els còmics del Superlopez (que estic esperant que facin la pel·lícula per anar-la a veure al cine). El meu còmic preferit era el dels Petisos Carambanales, del qual em vaig aprendre l’idioma que parlen al còmic i el feia servir sovint (per exemple com a firma dels dibuixos que feia).

Del Superlopez vaig agafar el meu principal pseudònim a Internet, el qual encara conservo.

Imants

Els imants sempre m’han atret, de fet em van començar a atreure de petit (festival de l’humor). Destripava electrodomèstics (i altaveus) per aconseguir imants. No vaig parar fins que vaig aconseguir una gran peça metàl·lica per ficar-la a la paret i poder-hi enganxar els imants.

L’atracció pels imants no s’ha desgastat amb el temps i encara segueix en l’actualitat.

Meccano

Els jocs de construcció m’agradaven molt, però el que més el Meccano. Construïa tota mena de coses, però amb predilecció per coses realistes, i a poder ser funcionals (màquines, vehicles, invents). Recordo que vaig arribar a construir un tren elèctric (segurament a l’adolescència) funcional amb motor i catenària (el tren agafava l’electricitat de les vies i de la catenària).

Electricitat

Sempre que podia destripava aparelles elèctrics o electrònics (ràdios, vídeos, altaveus, etc.), per veure com funcionaven i/o per agafar components per fer altres coses (goto paràgraf anterior).

Col·leccions

A part del ja dir, durant la infantesa vaig començar unes quantes col·leccions: clauers, imants, claus, monedes, calendaris, entre altres coses. La col·lecció més gran era la de clauers, que vaig arribar a agrupar més de 500 clauers.

 

I fins aquí els meus interessos especials (que recordo) de la infantesa. En les següents entrades continuo amb l’adolescència!

Leave a Reply