Jocs de taula i asperger

En l’entrada sobre els meus interessos especials en l’edat adulta, vaig explicar que un d’ells són els jocs de taula.

De fet, crec que hi ha certa connexió entre els jocs de taula i l’asperger, i això fa que a molts aspergers ens agradin molt, o que en el món dels jocs de taula hi hagi molts aspergers (depèn de com ho miris).

Però perquè passa això?

Els jocs de taula tenen unes normes molt estrictes, i ens faciliten la vida als que ens falten les habilitats socials. Mentre jugues a jocs de taula, no t’has de preocupar de les habilitats socials.

Quan estic en un grup de persones, la meva ment no para: em toca parlar?, ara puc explicar això?, puc fer tal cosa?, etc.

En canvi, quan estic jugant una partida a algun lloc de taula, les normes marquen els torns, quan ha de fer cada jugador alguna cosa, així que no depenem tant de les habilitats socials.

A més, als aspergers ens costa quedar per quedar, i ens és més fàcil quedar amb algú si és per fer una activitat. Així que amb l’excusa dels jocs de taula, ens facilita la socialització.

En resum: els jocs de taula fan que tothom segueixi les mateixes normes, i mentre juguem, tant els aspergers com els NT, estem al mateix nivell.

Solucions per a NT:

  • Si vols ajudar a un asperger a integrar-se en un grup, pots provar amb els jocs de taula!

Solucions per a Aspergers:

  • Prova els jocs de taula, t’ajudaran a socialitzar i a conèixer gent.

3 respostes a «Jocs de taula i asperger»

  1. I jocs de rol? Que tal amb els jocs de rol?
    Precisament estic planejant jugar a JdR amb el meu fill de 10Asperger ja que crec que pot ajudar-lo, però si algú em pogués donar indicacions…

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: