Curiositats sobre l’asperger #47

Text de la imatge: Tenim (moltes) intoleràncies alimentàries.

Poden ser de diferents tipus:

  • Intolerància al gluten, lactosa, etc.
  • Intolerància a algunes textures.
  • Intolerància a tot un conjunt d’aliments.
  • Intolerància a alguns colors.

Molts cops es confon algunes de les intoleràncies alimentàries en ser un llepafils o en manies, però no té res a veure.

En pròximes entrades ampliaré el tema de l’alimentació, i explicaré les meves intoleràncies alimentàries, que no són poques!

I tu, tens alguna intolerància alimentària?

4 respostes a «Curiositats sobre l’asperger #47»

  1. A mi em fan fàstic algunes textures i barreges de gustos, però no té a veure amb les al·lèrgies (com la lactosa o el gluten). Amb les al·lèrgies generes una resposta inmune, i amb les manies no, són manies.

    Per exemple sóc inapaç de menjar un tomàquet sòlid, em fa molta mania, però sí me’l puc menjar sucat al pa, per tant no tinc intolerància al tomàquet, ni al·lèrgia ni res. En canvi de nadò no tolerava la lactosa (ara sí, curiosament), llavors era intolerant i havia de pendre llet de soja.

    A no ser que mengant certes textures es generi resposta inmune, llavors sí seria el mateix, però no tinc constància que això passi.

  2. Tinc al·lèrgies i intoleràncies a alguns aliments. Amb algunes textures de petita no podia, de gran ja no. Colors: m’agrada menjar coses de molts colors barrejats, no sóc de menjar coses d’un sol color, al revés i m’encanten sabors fortament especiats i picants, intolerables per a moltes persones.

  3. El meu fill fins els 4 anys a la fructosa! Ara a la lactosa però lleu i provar coses li costa, però poc a poc va fent, ara ja té 8 anys.

Respon a alzina13 Cancel·la les respostes

A %d bloguers els agrada això: