Curiositats sobre l’asperger #60

Text de la imatge: Som molt tossuts.

Segurament degut a la rigidesa mental característica del TEA.

Però independentment del motiu, la realitat és que ens costa canviar d’opinió, cedir, donar la raó als altres, etc.

Aquesta forma de ser sol estar mal vista i està associada a coses negatives:

 • Ens veuen com a prepotents, orgullosos.
 • Dificulta les relacions o ser acceptat.
 • Et pot fer perdre oportunitats.
 • Està relacionat amb les rutines.

Però té algunes coses bones:

 • Ens deixem influenciar menys per l’altre.
 • Defensarem el que pensem a mort.
 • Difícilment caurem a la pressió de grup.

Que penseu, som molt tossuts?

2 respostes a «Curiositats sobre l’asperger #60»

 1. Absolutament sí! Com a mare, de vegades, resulta esgotador el fet de negociar o tractar certs temes amb el meu fill Asperger. Com bé expliques, aquesta rigidesa dificulta les relacions socials en no “acceptar” altres opinions discrepants.
  Ara bé, no cal ser Aspi per a no baixar-se del burro, doncs, la majoria de gent només veu allò seu i també pot ser esgotador parlar amb altres neurotípics. La societat, en general, és egoista, aleshores, cadascú “a lo suyo”.

 2. Hi ha situacions on defensar la teva opinió fins al final i no voler considerar-ne d’altres pot ser molt negatiu, com per exemple demostra la J.K.Rowling. Però també penso en situacions positives, com fa la Greta Thunberg, que “no baixant del burro” ha aconseguit el que ha aconseguit.

Leave a Reply