Curiositats sobre l’asperger #60

Text de la imatge: Som molt tossuts.

Segurament degut a la rigidesa mental característica del TEA.

Però independentment del motiu, la realitat és que ens costa canviar d’opinió, cedir, donar la raó als altres, etc.

Aquesta forma de ser sol estar mal vista i està associada a coses negatives:

 • Ens veuen com a prepotents, orgullosos.
 • Dificulta les relacions o ser acceptat.
 • Et pot fer perdre oportunitats.
 • Està relacionat amb les rutines.

Però té algunes coses bones:

 • Ens deixem influenciar menys per l’altre.
 • Defensarem el que pensem a mort.
 • Difícilment caurem a la pressió de grup.

Que penseu, som molt tossuts?

4 respostes a «Curiositats sobre l’asperger #60»

 1. Absolutament sí! Com a mare, de vegades, resulta esgotador el fet de negociar o tractar certs temes amb el meu fill Asperger. Com bé expliques, aquesta rigidesa dificulta les relacions socials en no “acceptar” altres opinions discrepants.
  Ara bé, no cal ser Aspi per a no baixar-se del burro, doncs, la majoria de gent només veu allò seu i també pot ser esgotador parlar amb altres neurotípics. La societat, en general, és egoista, aleshores, cadascú “a lo suyo”.

 2. Hi ha situacions on defensar la teva opinió fins al final i no voler considerar-ne d’altres pot ser molt negatiu, com per exemple demostra la J.K.Rowling. Però també penso en situacions positives, com fa la Greta Thunberg, que “no baixant del burro” ha aconseguit el que ha aconseguit.

  1. Hola Carles, el meu fill te 20 anys i l’any passat li van diagnosticar TEA. Vaig ser jo la que en aquest cas vaig fer com el teu germa i li vaig dir que pot ser era TEA i posteriorment li va confirmar la psicòloga del centre on li van fer el diagnòstic.
   M’agradaria molt que et pogués conèixer si a ti no et fes res.
   Ha patit molt, al col·legi i a l’Institut li han fer bullin i ha presentat dificultats d’aprenentatge que li han fet baixar l’autoestima. Es molt intel·ligent com tu i també estava molt preocupat pel fet que es sentia diferent i no sabia per que.
   Per això m’agradaria molt que et pogués conèixer.
   Moltes gracies
   Em dic Cristina i el meu fill Joan

   1. Hola Cristina, per mi cap problema! Encantat de conèixer companys i companyes asperger! Ens podem veure en una trobada de les que fem o si no podem parlar en privat i veure com ho podem fer!

Leave a Reply