Teràpia II

El divendres passat vaig fer la segona sessió de teràpia. Vam parlar de diferents temes; comunicació, ficades de pota, demanar favors, socialitzar, dormir i depressió.

Comunicació

Es veu que hi han tres formes de comunicar-se: passiva, assertiva i agressiva.

I també es veu que és típic en els aspergers ser passius. Fins que no podem més, explotem i passem a l’agressiva.

Deures

Per millorar-ho he de començar a explicar, de forma assertiva, quan faig algun esforç o mania. D’aquesta manera evitar saturar-se i explotar.

Ficades de pota

En mi és una constant. Sempre acabo fotent la pota. Entre la falta de filtres, la impulsivitat i no distingir si quelcom és correcte dir-ho o no.

Deures

Pet prendre consciència i per poder buscar patrona, he de portar un registre de les ficades de pots Serà llarg!

Demanar favors

Em costa demanar favors. De fet, quan ho faig, sempre intento “no molestar”. Això també m’afecta el fet de fer plans, em costa proposar plan.

A més, normalment proposo els plans en moments no adequats.

Deures

Obligar-me a demanar un favor, i proposar un pla, un cop a la setmana.

Per proposar el pla, ho pensaré, i ho he de fer just després de menjar, que resulta que és quan els neurotípics estan més contents, i per tant més receptius.

I per evitar interrompre, apuntar-ho, i dir-ho en acabar de menjar.

També per no interrompre a l’altre, buscar una pausa de 4 segons.

Socialitzar

D’aquest tema en vam parlar poc, 1 hora no dóna per tant.

La qüestió és que em costa. No sé com fer-ho. Quan estic amb un grup de gent, conscientment em passo l’estona pensant: de què puc parlar? on em fico? puc parlar ara? puc dir això? etc, etc, etc.

Així que la psicòloga em va ensenyar aquesta imatge. Com diu ella, sembla infantil, però la idea em sembla molt bona, ja que són coses que s’han de conèixer!

Depressió/Insomni

Per acabar la sessió, vaig estar parlant amb el psiquiatre i vam decidir començar a deixar els antidepressius, que ja fa 7 anys que els prenc! I els últims anys sense control de psiquiatre.

Un altre dels temes importants, l’insomni. Ja en parlaré un altre dia en més calma. En resum: em costa adormir-me, em costa mantenir el son, i em costa aixecar-me. El meu son és irregular, dormo poc i malament, No descanso, Això fa que la majoria de dies vagi “cansat”.

Però no vull prendre medicaments, així que em va proposar provar amb la  Melatonina.

De fet diverses persones m’ho han recomanat, així que faré un pensament i ho provaré. 

 

2 respostes a «Teràpia II»

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: