Insomni

He començat la casa per la teulada! En les dues entrades anteriors parlo de com lluitar amb l’insomni però encara no n’havia parlat. Així que avui explicaré el tema de l’insomni en primera persona.

Investigant sobre l’asperger, vaig trobar que l’insomni era molt habitual i sol estar relacionat.

A mi sempre m’ha costat dormir, en tots els sentits:

  • Em costa agafar el son.
  • Em costa mantenir el son.
  • Em costa despertar-me/aixecar-me. 

Agafar el son:

Fa poc vaig llegir que de mitja les persones triguen 7 minuts a adormir-se. Alguns direu que 7 minuts és molt. De fet conec persones que s’adormen abans que pugui dir bona nit.

En canvi, en els dies bons, trigo de 30 minuts a 1 hora en adormir-me. En els dies dolents d’1 hora a 2 hores, i alguns cops més.

Això fa que molts dies eviti anar a dormir. Si sé que anant al llit estaré 1 hora donant voltes pel llit, doncs ja no ho faig o ho deixo fins a tenir son (cosa que a vegades no arriba mai). 

Mantenir el son

Normalment em desperto diverses vegades durant la nit. De fet, despertar-se durant la nit pot ser més o menys normal. Però el normal també és adormir-se immediatament de nou.

Doncs jo no, em desperto sovint durant la nit, i moltes vegades trigo estona a adormir-me de nou, o fins i tot em passa de ja no poder dormir més.

I és desesperant, saber que en 1 o 2 hores sonarà el despertador i estar despert al llit sense poder adormir-te. 

Despertar

El despertar és un altre dels meus problemes. Aquí em puc trobar en dos casos:

  • Que abans que soni el despertador estigui despert i desvetllat.
  • Que estigui adormit en el son més profund quan soni el despertador. En aquest cas puc arribar a no sentir el despertador.

En els dos casos hi ha un element en comú: cansament! Als matins, després d’haver dormit poc i malament durant la nit, estic esgotat, cansat, mort. 

Conseqüències

El fet de no dormir, de no descansar, acaba afectant el dia a dia:

  • Mal despertar.
  • Mal humor.
  • Cansament.
  • Dolors musculars, mal de cap, mal d’ull.
  • Apatia.
  • Baix rendiment durant el dia. 

Solucions

Encara no li he trobat solució.

Ho he provat (quasi) tot. La gent quan sent que tens insomni et va donant consells: pensa en el color blau, pren-te un got de llet, fes exercici durant el dia per cansar-te, fes ioga, conta ovelles, etc. Doncs cap ha funcionat.

En la meva pitjor època d’insomni, vaig estar mesos que quasi no podia dormir res. Vaig acabar amb dolors musculars per tot el cos per la falta de descans. La solució va ser començar a prendre diazepam (15 mg). Em va ajudar a descansar, però tampoc era una bona solució a llarg termini.

Ara he començat amb la melatonina com explico en l’entrada anterior.

3 respostes a «Insomni»

  1. També t’han dit de millorar la dieta (més important del que pot semblar) i d’estar les 2 hores abans d’anar a dormir sense mirar cap pantalla… i crec que has suat 😛

  2. A mi ultimament m’anava força bé construir mentalment la meva casa ideal. (Sóc una asperger no diagnosticada que ho ha sabut quant han diagnosticat a la meva filla de 7 anys i m’hi he vist reflectida)

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: