Mindfulness – Emocions

Com ja he explicat anteriorment, el mindfulness diu que el jo està compost per: el cos (sentits), el cap (pensaments) i el cor (emocions). I ja hem començat amb aquesta última part, les emocions.

El procés per treballar les emocions té 3 fases:

  1. Reconèixer.
  2. Observar.
  3. Sostenir o deixar anar.

I resulta que també tinc problemes amb les emocions, per ser exactes tinc problemes per reconèixer i observar les emocions! Però no és res nou, és quelcom que ja sabia abans de fer mindfulness, i que ja intuïa abans de descobrir que sóc asperger.

Em costa identificar les emocions. Em costa descriure les emocions. Em costa explicar el que sento, quan ho sento, com ho sento.

I això té un nom: se li diu Alexitímia. Segons la Wikipedia un 85% dels aspergers tenim Alexitímia. I un 50% tenim una Alexitímia considerada greu.

Però això no vol dir que no tinguem emocions o que siguem freds, com deia avanç, ens costa identificar-les i descriure-les.

Podem tenir problemes per coses tan simples com saber el nostre estat d’ànim. O coses més complexes com ara com gestionar les emocions. Per què si no saps si tens o no una emoció com la gestiones?

Tocarà seguir treballant les emocions, començant com reconèixer-les i com observar-les.

I tu, tens Alexitímia? Si no ho saps, pots fer aquest test en línia que et donarà una idea de si tens o no tens Alexitímia. Jo he tret: 172 

 

3 respostes a «Mindfulness – Emocions»

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: