Mites sobre l’asperger #13

Mite: “L’autisme no defineix qui ets“.

Realitat: Molts cops es diu que “l’autisme no defineix a la persona”, acompanyat per frases com ara “un diagnòstic o una etiqueta no et defineix”.

Doncs resulta que tota la meva vida ve o està determinada per l’autisme: com parlo, com em moc, com penso, com sento, com em relaciono, el meu sentit de l’humor, etc. En resum: el funcionament del meu cervell està definit per l’autisme.

I no puc deixar de ser autista, o deixar de banda l’autisme. Sóc autista les 24 h del dia.

Així que si, l’autisme em defineix, i no és cap problema, i no és dolent!

I no cal dir, que em defineixen moltes altres coses també: per exemple sóc una persona, però crec que és evident i és quelcom que no cal recordar, oi?

I tampoc cal dir, que si alguna cosa ens defineix, no vol dir que ens afecti a tothom de la mateixa manera. Per exemple: sóc un home i això em defineix, però tothom sap que tots els homes som diferents. O sóc alt, però no totes les persones altes som iguals.

Sóc autista, i això em defineix, igualment que totes les altres coses que sóc i que em defineixen.

Leave a Reply