Mites sobre l’asperger #23

Mite: “Els aspergers són tecnològics“.

Realitat: No tots els aspergers són tecnològics, n’hi ha de lletres, actors, artistes, pintors, etc.!

El perfil asperger que es mostra als mitjans (premsa, TV, sèries, pel·lícules, etc.) molts acaba sent un cerebrito que li agrada la tecnologia, les ciències, les matemàtiques, la informàtica i la programació. I ho reconec, jo encaixo perfectament amb el perfil d’asperger “clàssic” típic i tòpic!

Però la realitat és totalment diferent: hi ha aspergers de tots els perfils que et puguis imaginar, com si l’autisme fos un espectre!

 • Aspergers actors.
 • Aspergers artistes.
 • Aspergers pintors.
 • Aspergers músics.
 • Aspergers “de lletres”.
 • Aspergers psicòlegs.
 • Aspergers filòsofs.
 • Aspergers sociables.
 • Aspergers … de tots tipus.

2 respostes a «Mites sobre l’asperger #23»

  1. Sóc autista d’alt funcionament i la tecnologia va arribar a la meva vida a cinqué de carrera, tinc 51 anys i no sóc gaire habilidosa en les tecnologies suposo que no m’interessen, Però m’agrada molt l’aprenentatge, les habilitats artístiques i compartir els meus coneixements quan al món laboral feia de docent. Crec que la gent amb autisme el que tenim en comú és la vivència de ser diferents i estar sempre adaptant-nos a les costums d’una societat que va en direcció contrària a molt del que nosaltres fem o pensem.

Leave a Reply